Is het een bed? Is het een TV? Of is het een TV bed? Reageren

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van alle mensen een TV op de slaapkamer heeft, die door 70% van die mensen dagelijks gebruikt wordt. Het Italiaanse HiCan heeft deze cijfers aangegrepen om het beste van beide werelden te koppelen: een bed met een ingebouwde TV, smart gordijnen en allerlei slimme (slaap) opties.

Wij presenteren: het HiCan Smartbed!

Het HiCan smartbed is een ultra comfortabele cocoon waarin je een compleet home cinema-systeem met WiFi hotspot, Apple TV compatibiliteit, game console-aansluitingen, led-sfeerverlichting en nog veel meer terugvindt.

Slimme bedden zijn niet nieuw meer. Ze houden bij hoe je slaapt en kunnen middels een app bediend worden. Maar, dat is pas het begin. Hi-Interiors heeft namelijk een bed ontwikkeld dat vele malen slimmer is en eigenlijk een soort thuisbioscoop is waarin je heerlijk kunt liggen.


Het HiCan smartbed is volgens de fabrikant de perfecte mix van design en technologie. Eigenlijk is het meer dan een bed want het lijkt op een soort ultra comfortabele cocoon waarin je een compleet home cinema-systeem met WiFi hotspot, Apple TV compatibiliteit, game console-aansluitingen, led-sfeerverlichting en nog veel meer terugvindt.

Daarbij is het ook een controlepaneel voor andere smart home-apparaten in huis. Je kunt dus, zelfs met je stem, alle verbonden apparaten op afstand bedienen. Het bed komt met een app waarmee vanzelfsprekend alles bediend kan worden, en beschikt over een systeem waarmee je slaap en gezondheid gecontroleerd wordt. De software is opensource, wat volgens de makers betekent dat developers en fabrikanten van apps en accessoires de slaapervaring kunnen verrijken met extra mogelijkheden. Op deze manier is het bed compleet naar eigen wens af te stellen.

Het HiCan bed is al in ontwikkeling sinds 2008. De Italiaanse designers die er mee bezig zijn hebben kosten noch moeite gespaard om het ultieme slimme bed te maken, nee, te creëren. Het HiCan bed ziet er uit als een soort futuristische cabine waar je in kunt slapen, maar waar je ook je entertainment kunt genieten.

Alles zit er in: je kunt de stand van je matras (zowel hoofd- als voeteneinde) aanpassen via het aanraakgevoelige hoofdeinde, er zitten onzichtbare speakers in het frame die zorgen dat je met muziek gewekt kunt worden of van je entertainment kunt genieten, er zitten automatisch dimmende LEDS in het frame die vanzelf uitgaan als je het bed verlaat en de ontwikkelaars zijn nu ook nog bezig met stemherkenning.

Heeeeel veel scherm

De 70 inch projectie-tv die vlak voor het voeteneinde zit is dan wel geïntegreerd in het design, maar het is wel een 70 inch projectie-tv aan het voeteneinde van je bed. In combinatie met de geautomatiseerde privacy-jalieziën kun je zo in je eigen hyperdure cocon blijven liggen en Netflix kijken, iets checken op je Apple tv (die ook wordt ondersteund) en zelfs gamers komen aan hun trekken, want ook Xbox en Playstation kunnen worden ingebouwd. Blijkbaar.

Slaap… zacht?

Er zitten nog wat rare tegenstellingen in het verhaal van HiCan. Het idee zou moeten zijn om mensen beter te laten slapen, maar het is me niet duidelijk hoe het inbouwen van een projector met megascherm en gaming console daarin gaat helpen. Het is fucking cool, daar niet van, maar het helpt echt niet met genoeg slaap krijgen!

Dit is een luxe uitziend ding, dat het vooral van het stijlvolle design moet hebben, maar betaalbaar is het allerminst. Om het betaalbaar te krijgen was wel het verhaal achter de crowdfunding-campagne, maar laat maar gaan. De makers hebben daarom wel iets bedacht: de plebs onder ons kunnen voor 400 euro per nacht ook een keer in de HiCan slapen, zodat ze tenminste één nacht in dit fantastische bed kunnen doorbrengen. Of je dat er voor over hebt moet je zelf weten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *