Je Netflix account delen? Dat gaat je nu echt geld kosten! 2

Dit jaar begon Netflix onder andere in Argentinië en Guatemala met een opvallende test. Gebruikers die op een andere locatie dan de hoofdeigenaar van het account een film of serie probeerden te streamen, kregen de melding dat ze zelf bij moesten betalen voor een ‘sub-account’.

De streamingdienst heeft verschillende methodes getest, maar nu is de boodschap dus officieel duidelijk: in 2023 gaat het delen van wachtwoorden definitief aangepakt worden. De eerste stap in die richting heeft Netflix afgelopen week al gelanceerd.

Eerste stap voor nieuwe accounts
Het is nu namelijk mogelijk om via een speciale Profile Transfer-tool je persoonlijke aanbevelingen, kijkgeschiedenis, kijklijst en opgeslagen games te exporteren naar een nieuw account. Het moge duidelijk zijn dat daarmee de infrastructuur wordt aangelegd om account-delende gebruikers zo soepeltjes mogelijk naar een eigen betaald account toe te kunnen bewegen.

Voeg daar het goedkopere abonnement met reclame aan toe dat in november gelanceerd gaat worden, en er ontstaat een duidelijk totaalplaatje.

De basis voor 2023 wordt gelegd: ‘Hey, we zien dat je een account deelt, dat is niet de bedoeling. Via deze knop kun je makkelijk je kijkgeschiedenis overzetten naar een nieuw account. Maak je geen zorgen, dat is extra goedkoop dankzij ons nieuwe abonnement!’

Over de exacte timing en werking van de maatregelen is nog niks bekendgemaakt. Daar gaan we ongetwijfeld begin 2023 meer over horen. Wordt vervolgd…

Ook al wordt Netflix strenger & duurder: onze prijzen blijven gelukkig laag!

Je hebt nu al een nieuwe Smart TV vanaf slechts €8 per maand. Dat wil jij toch ook?!

2 Comments

  1. Kan ik ook mijn wachtwoord veranderen om mijn abbonement veilig te stellen. Nu zijn er 2 personen waar ik mijn wachtwoord mee deel.

    1. Hallo Jan, dat kan zeker. Als u uw wachtwoord wijzigt dan kunnen de anderen er niet meer in natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5