Komend najaar al reclame en extra kosten voor delen van je Netflix account! Reageren

Eerder deze maand wisten wij al te melden dat Netflix het delen van accounts in rekening gaat brengen en reclame gaat introduceren.

Oorspronkelijk zou Netflix dit pas in 2023 of zelfs in 2024 willen introduceren, maar de streamingdienst zet nu toch vaart achter de plannen. Twee anonieme bronnen meldden zich bij The New York Times met de brief vanaf het hoofdkantoor. De streamingdienst heeft het nieuwe, versnelde plan dus nog niet zelf naar buiten gebracht.

Extra kosten bij het delen van je Netflix-account
Op dit moment wordt het extra betalen bij accountdelen getest in Peru, Costa Rica en Chili. De extra kosten voor wachtwoorddelers zijn daar nu omgerekend tussen de €2,- en €3,-. Daarnaast krijgen wachtwoorddelers ook de mogelijkheid om hun profielinformatie over te zetten naar een persoonlijk account, zodat hun kijkgeschiedenis niet verloren gaat.

Netflix benadrukt dat ze het delen van een wachtwoord niet willen verbieden, maar dat dit een kleine beleidswijziging is. De nieuwe regel geldt overigens niet voor gebruikers binnen één huishouden. Alleen gebruikers met accounts die door meerdere huishoudens worden gebruikt – dus mensen die niet op hetzelfde adres wonen – zullen iets merken van de aankomende maatregelen.

“Als je samen met je zus, die in een andere stad woont, je Netflix-account wil delen, is dat natuurlijk ideaal. We proberen dat delen niet te verbieden, maar we gaan je wel vragen om iets meer te betalen om met haar te kunnen delen zodat zij het voordeel en de waarde van de dienst krijgt, maar wij ook de inkomsten krijgen die met dat kijken gepaard gaan." – aldus Greg Peters namens Netflix

Volgens financiële experts kan Netflix met de nieuwe maatregel zo’n 1,6 miljard dollar per jaar meer verdienen.

Om de pijn van de hogere prijzen te verzachten:
Nu €10 extra korting op je nieuwe TV…
Het enige wat je hoeft te doen is inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Hoe gaat reclame op Netflix eruitzien?
Het is echter nog niet helemaal bekend hoe de reclame er op Netflix uit zal zien. Het is vooral belangrijk om te realiseren dat het gaat om een goedkoper abonnement, waarbij je dus minder betaalt dan de huidige prijs maar daarentegen wel reclame krijgt te zien. Blijf je bij je huidige abonnement, dan krijg je dus helemaal geen reclame te zien. Over de prijs van dit goedkopere abonnement is nog niets bekend, maar dit zal in ieder geval een stuk goedkoper zijn dan de huidige abonnementen. Het goedkopere abonnement lijkt dus vooral een goed alternatief voor mensen die financieel minder breed zitten en reclame daarom voor lief nemen.

Psst… wist je dat je bij TV Outlet nu al een nieuwe Smart TV hebt voor slechts €8,- per maand?
Klik hier voor alle informatie over onze financieringsmogelijkheden.

Check snel al onze nieuwste TV aanbiedingen en scoor altijd de beste prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *