Netflix verliest gebruikers en jij gaat ervoor betalen! Reageren

Netflix ziet zijn aantal abonnees voor het eerst in haar geschiedenis dalen en kondigt meteen maatregelen aan: het delen van accounts wordt aangepakt en het bedrijf denkt na over een goedkoper abonnement met advertenties.

Netflix verloor afgelopen kwartaal 200.000 abonnees terwijl men juist 2,5 miljoen extra abonnees verwachtte.

Het bedrijf ging op de beurs direct flink onderuit en kondigt meteen een koerswijziging aan: Netflix gaat nu echt het delen van accounts aanpakken! Sinds vorige maand test Netflix dat al in Chili, Costa Rica en Peru, binnen een jaar wil Netflix het delen van wachtwoorden wereldwijd gaan aanpakken.

Netflix verhoogt dan de prijs voor mensen die hun account delen, wat Netflix kan zien aan IP-adressen en apparaatgegevens van de gebruiker. “We moeten geld aan ze verdienen", zei Netflix-topman Reed Hastings over 100 miljoen mensen die nu nog meeliften op het account van een ander.

Dat gebeurt dus straks door ofwel de eigenaar meer te laten betalen of die eigenaar af te schrikken met een melding over het delen van logingegevens. Tijdens de jaren van sterke groei heeft Hastings het delen van accounts overigens regelmatig nog “een positief iets" genoemd….

Zo’n 34 procent van alle Nederlandse gebruikers van streamingdiensten kijkt via iemand anders mee bleek begin dit jaar uit onderzoek van de vergelijkingswebsite Pricewise.

Om de pijn van de hogere prijzen te verzachten:
Nu €10 extra korting op je nieuwe TV…
Het enige wat je hoeft te doen is inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Ontvang direct €10 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & je ontvangt direct €10 korting!

Advertenties voor het eerst een serieuze optie

Netflix gaat waarschijnlijk ook experimenteren met het tonen van advertenties. Topman Hastings was jarenlang streng tegen reclame op Netflix, maar komt daar nu op terug. “Ik ben groot fan van de eenvoud van abonnementen", stelt Hastings. “Maar ik ben nog een grotere voorstander van keuzevrijheid voor consumenten en het voor een lagere prijs toelaten van consumenten die advertenties tolereren."

Netflix is niet de eerste streamer die met een goedkoper abonnement met reclame komt. Videoland doet het al sinds 2020, Disney+ volgt later dit jaar en in de VS zijn er al verschillende diensten met goedkopere abonnementen met reclame “ondersteuning". Voor Netflix is het wel een ommezwaai: Hastings ontkende in de afgelopen jaren geruchten dat Netflix met zo’n advertentiemodel zou komen…

Wat de toekomst ook brengt voor Netflix: streamen doe je het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5