Nieuwe ‘Once Upon’ van Quentin Tarantino dit jaar al in Nederland Reageren

Er komt een nieuwe Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Ditmaal geen film, maar een boek. De roman komt ook in het Nederlands op de markt.

Het gaat om de eerste roman van Quentin Tarantino. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff maakte vandaag bekend dat het boek dit jaar nog in Nederland uitkomt. De beroemde filmregisseur schreef het werk aan de hand van zijn succesvolle film Once Upon a Time in Hollywood.

Once Upon a Time in Hollywood ‘het boek’

In het boek geeft Quentin Tarantino zijn visie op de film en komt hij met verrassende wendingen op het bestaande verhaal. Hij gaat daarbij meer terug en juist verder vooruit in de tijd. Ook worden de verhalen rondom personages met meer details uitgelegd.

Quentin Tarantino’s eerste boek is een zogeheten ‘movie tie-in’. In dat genre wordt een boek uitgebracht na een film, om meer verdieping te geven. “Ik ben er trots op Once Upon a Time in Hollywood aan te kondigen: mijn bijdrage aan dit gemarginaliseerde, maar toch vaak ook geliefde genre binnen de literatuur”, aldus de legendarische regisseur over zijn boek. “Het was geweldig om mijn personages en hun wereld verder uit te diepen.”

Meer Quentin Tarantino-films om te ‘verboeken’

Once Upon a Time in Hollywood werd genomineerd voor tien Oscars en is één van de best bezochte films van 2019 in Nederland. De hoofdrollen waren weggelegd voor Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, met wie Tarantino vaker samenwerkte. Andere kaskrakers van de Quentin Tarantino zijn onder meer Pulp FictionFrom Dusk Till DawnInglorious BastardsKill BillDjango Unchained en Reservoir Dogs. Hoog tijd om ook hier boekversies van te maken.

Alle Tarantino films bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5