Komt Microsoft met een eigen Xbox TV? Reageren

Om meteen met de deur in huis te vallen: nee, Microsoft heeft niet aangekondigd dat ze (mogelijk) een eigen Smart TV gaan lanceren. Ze hebben echter niet ontkent dat ze (wellicht) met een eigen streaming TV box komen. En net zoals bij die andere grote computerfabrikant (Apple) weten we dat tegenwoordig de stap van een streaming TV Box naar een 'volwaardige' Smart TV zo gemaakt is!

Phil Spencer, “hoofd" XBOX bij Microsoft heeft zojuist het speciale Xbox-streamingapparaat van het bedrijf onthuld. Spencer publiceerde een foto van het apparaat op Twitter, waar het prototype bovenop een plank duidelijk te zien is. Het is een kleine witte doos, die lijkt op het uiterlijk van de Xbox Series S en zal worden gewijd aan o.a. toegang tot Xbox-games via de Xbox Cloud Gaming-service maar ook films, series en meer.

Microsoft kondigde vorig jaar voor het eerst aan dat het een Xbox-streamingapparaat plant, en velen hadden ten onrechte aangenomen dat het een stick zou zijn die rechtstreeks op een HDMI-poort zou worden aangesloten. Hoewel Microsoft nog steeds werkt aan deze Xbox-streamingstick, met de codenaam Keystone, zal het meer een doos of puck-achtig apparaat zijn dat via een HDMI kabel verbonden kan worden met monitoren en tv's.

Het Xbox-streamingapparaat zal hiervoor waarschijnlijk ook toegang bieden tot media-apps zoals Netflix en een lichtgewicht gebruikersinterface om Xbox-games te starten. Microsoft erkende eerder dit jaar de naam Keystone, maar onthulde dat het nog werkte aan een nieuwe revisie van het apparaat.

Het kan met een Gaming TV!
Wist je dat je nu ook al kunt gamen op je nieuwe TV, zonder console?
Je hebt geen Xbox, playstation of wii meer nodig.

Microsoft heeft recent al de eerste stap gezet in de vorm van de Xbox TV-app.

De Xbox TV-app is beschikbaar op Samsung-tv's en -monitoren van 2022, (deze vind je hier!) start games van Xbox Cloud Gaming en ondersteunt streaming-games met 1080p tot 60 fps. Je logt eenvoudig in op je Microsoft-account in de app en streamt Xbox-games net zoals je zou doen via Xbox Cloud Gaming in een browser.

Microsoft heeft officieel niet gereageerd op het uiterlijk van zijn Xbox-streamingapparaat, maar het Xbox-account op Twitter reageerde op Spencer's tweet met “Wat hebben we gezegd over het plaatsen van oude prototypen op je plank, baas!" – wordt dus, ongetwijfeld vervolgt!

Geen zin om nog te wachten op de XBOX TV?

Bij ons heb je nu al een nieuwe Smart TV vanaf slechts €8 per maand…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5