Zoveel gaat het delen van je Netflix account kosten Reageren

Na het bekend maken van de tegenvallende kwartaalcijfers heeft Netflix besloten om het over een andere boeg te gooien. Eerder werd al aangekondigd dat men in de toekomst reclame gaat introduceren en inmiddels is duidelijk welk prijskaartje binnenkort hangt aan het delen van je account.

Dat betekent niet dat iedereen straks zijn eigen Netflix-account moet hebben of dat gedeelde accounts helemaal niet meer mogelijk zijn. Het zal alleen iets duurder zijn om met meerdere mensen een account te gebruiken. De nieuwe regel gaat niet gelden voor gebruikers binnen één huishouden.

Alleen gebruikers met accounts die door meerdere huishoudens worden gebruikt, dus mensen die niet op hetzelfde adres wonen.

Een paar euro per extra persoon, per maand…
Op die manier wil Netflix gemiste inkomsten terugverdienen. Op dit moment wordt de nieuwe functie getest in Peru, Costa Rica en Chili. De extra kosten voor mensen die hun account delen zijn daar nu omgerekend tussen de €2,- en €2,50.

Daarnaast biedt het bedrijf de huidige “delers" ook de mogelijkheid om hun profielinformatie over te zetten naar een persoonlijk account, zodat hun kijkgeschiedenis niet verloren gaat.

Netflix benadrukt dat ze het delen van een wachtwoord niet willen verbieden, maar dat dit ‘slechts’ een kleine beleidswijziging is.

Greg Peters, Chief Operation officer bij Netflix zegt er het volgende over:

Als je samen met je zus, die in een andere stad woont, je Netflix-account wil delen, is dat natuurlijk ideaal. We proberen dat delen niet te verbieden, maar we gaan je wel vragen om iets meer te betalen om met haar te kunnen delen zodat zij het voordeel en de waarde van de dienst krijgt, maar wij ook de inkomsten krijgen die met dat kijken gepaard gaan.

Het zal voorlopig dus nog wel even duren voordat deze nieuwe maatregel in Nederland & België ingaat. Naar verwachting is Netflix ongeveer een jaar aan het testen in Zuid-Amerika voordat het in de rest van de wereld definitief geld gaat kosten om je account te delen.

Tevens is het onbekend vanaf wanneer Netflix een goedkoper abonnement mét reclame gaat introduceren. Houd ons blog daarom goed in de gaten voor het laatste nieuws!

Wij zijn wel groot voorstander van delen! Daarom delen we alvast onze nieuwste Smart TV aanbiedingen met je…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *