Wordt Hamilton alsnog kampioen 2021? – Rich Energy denkt van wel…

‘Als je het financiële reglement frauduleus overschrijdt, verlies je je kampioenschap’ – aldus een citaat van een F1 bestuurder uit 2019, welke Rich Energy boven water heeft weten te toveren.

Het bedrijf van William Storey werd in 2019 (eenmalig) titelsponsor van het Haas F1-team. Als ervaringsdeskundige op het gebied van fraude, gooit Rich Energy nu wat olie op het vuur bij de budgetcap-kwestie.

Rich Energy heeft een citaat boven water weten te halen uit oktober 2019, het jaar dat de budgetcap voor het eerst voorgesteld werd. Ross Brawn, toen sportief directeur bij Liberty Media, geeft antwoord op de vraag wat de consequenties zijn wanneer een team de budgetcap-reglementen overschrijdt. Hij spreekt duidelijke taal: ‘Als je frauduleus het financiële reglement overschrijdt, verlies je je kampioenschap.’

Rich Energy feliciteert Lewis Hamilton

Voor Rich Energy is er maar één duidelijke uitkomst en ze feliciteren Lewis Hamilton met het ‘welverdiende’ wereldkampioenschap 2021. ‘Een gemakkelijke beslissing voor de FIA. Het is absoluut noodzakelijk dat de integriteit van de grote sport F1 behouden blijft.’ In een andere tweet zegt Rich Energy nogmaals dat Red Bull gediskwalificeerd moet worden.

Het vanaf de zijlijn stoken bij de Formule 1 is momenteel nog het enige bestaansrecht van Rich Energy, dus alles wat er vanuit de oud-sponsor geroepen wordt moet je met een kilootje zout nemen. Maar in dit geval is het wel letterlijk een (mondeling)citaat van Liberty Media, de eigenaar van de F1. 

Psst… €10 korting op een toch al goedkope TV?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gelukkig is er gewoon een zwart-op-wit-reglement vanuit de FIA, welke toch echt meer waarde heeft dan een citaat op een persconferentie van drie jaar geleden. Vooralsnog is nog niet bekend wat de FIA voor straffen heeft bedacht voor Red Bull Racing.

We gunnen deze debiel dus weer zijn 5 seconds of fame en gaan over tot de orde van de dag…

Ps. Formule 1 en je andere favoriete sporten, films & series bekijk je natuurlijk het beste op je nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Je hebt nu al een nieuwe TV vanaf slechts €8 per maand…

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5