Zo maak je je TV het beste schoon. Reageren

Maak jij je televisie ook praktisch nooit schoon omdat je niet zo goed weet hoe?
Vergeet zeep, vergeet water en speciale doekjes want je TV heeft helemaal niet zoveel nodig om opgefrist te worden!

Vingers van de kinderen die Micky Mouse wilden aanwijzen, hondenneusjes die een natuurdocumentaire voor echt aanzagen of gewoon een dikke laag stof: er zijn meerdere redenen om je televisie van een goede schoonmaakbeurt te voorzien.

Immers is er niets zo irritant als een vlek op je beeldscherm. Als je hem eenmaal hebt gespot, dan kun je waarschijnlijk daarna alleen nog fixeren op dat ene vlekje in plaats van wat er daadwerkelijk op het scherm te zien is.

Zo maak je je TV in een handomdraai schoon

Het maakt niet uit of je een lcd, oled, QLED of wat dan ook in huis hebt, de manier van schoonmaken is voor elke platte televisie hetzelfde.

Als er iets is waar je televisie niet op zit te wachten, dan is het wel zeep. Water zijn ze ook zeker geen fan van dus laat dat vooral achterwege. Je televisie is het beste gebaat bij een zacht, schoon doekje.

Voordat je met het doekje aan de slag gaat, is het raadzaam om de televisie uit te doen of zelfs helemaal van het stroom af te halen. Het is sowieso handig om het scherm helemaal uit te hebben, omdat je op de zwarte ondergrond beter ziet waar je iets beter moet poetsen.

Microvezeldoekje

Pak je microvezeldoekje erbij en ga vervolgens van de linkerbovenhoek in een draaiende beweging over het scherm heen tot je overal bent geweest. Let ook goed op de hoekjes, want die verzamelen vaak het meeste vuil. Zorg er daarbij voor dat je niet te hard duwt. De schermen van televisies zijn ontzettend verfijnd en te veel druk kan resulteren in een kapot scherm, zeker bij lcd en OLED schermen. Zorg ook dat je met je andere hand je televisie vasthoudt.

Natuurlijk kom je op een gegeven moment wel een vlekje tegen dat hardnekkig is. De oplossing hiervoor is een klein beetje water. Maar eigenlijk kun je nog beter de waterkoker aanzetten en het doekje even boven de stoom van het water houden. Zo weet je zeker dat je het doekje niet te nat maakt!

In ieder geval moet je in geen enkel geval water direct op het scherm spuiten. Lukt het dan nog steeds niet, dan zou je in het ergste geval wel een klein beetje zeep kunnen inzetten. Let op dat je milde zeep gebruikt en die extreem goed verdund (een 100:1-ratio van water en zeep is ideaal). Ga vervolgens nog een keer met een droog doekje eroverheen en je bent klaar met het schoonmaken van je televisie.

Althans, bijna klaar. Vergeet bij het schoonmaken van je TV zeker niet om ook je afstandsbediening schoon te maken!

Dit is vaak een extreme bron van bacteriën omdat die vaak wordt aangeraakt en vaak op plekken ligt waar er nog wel eens kruimels of andere zaken op vallen. Hiervoor kun je waarschijnlijk wel gaan voor een schoonmaakdoekje met wat zeep, maar zorg niet dat het te nat is en verwijder eerst de batterijen uit je afstandsbediening.

Speciale schoonmaakspullen zijn dus overbodig.

Tot slot hebben veel mensen, bijvoorbeeld op aanraden van de ouderwetse-offiline televisieverkoper, speciale tv-schermschoonmaakspullen gekocht.

Hoewel je die natuurlijk kunt gebruiken is dat eigenlijk helemaal niet nodig & vooral geldverspilling.
Zorg er in ieder geval voor dat je nooit een schoonmaakmiddel op basis van ammoniak of alcohol gebruikt.

Een televisie schoonmaken is veel eenvoudiger dan veel mensen denken. Vroeger was een televisie gemaakt van dik glas en kon je je TV behandelen alsof je het een ‘gewoon’ raam was, maar dat is sinds we platte televisies zijn heel andere koek.

Houd het simpel, want dan heb je de grootste kans op een schone televisie in plaats van eentje die kapot gaat of juist smeriger uit de strijd komt.

Nu je weet hoe je hem schoonmaakt is het tijd voor een mooie nieuwe Smart TV!

Check snel al onze nieuwste TV deals en bespaar altijd minstens 30% op de adviesprijs….

Even krap bij kas? Met onze flexibele financieringsopties heb je al een nieuwe TV vanaf slechts €8,- per maand! Klik op de knop hier beneden voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5