Netflix begint aan eerste ronde van ontslaggolf… Reageren

Netflix heeft vandaag 150 voornamelijk medewerkers ontslagen in een voortdurende poging om kosten te besparen na een historische daling van het aantal abonnees.

Onder de getroffen werknemers bevinden zich naar verluidt een aantal in hogere functies. Het is de tweede ronde van ontslagen bij het bedrijf – dat ongeveer 11.000 werknemers telt – in de afgelopen weken. Een niet nader genoemd aantal schrijvers en redactieleden verbonden aan Tudum, de interne fanwebsite van Netflix, werd vorige maand al ontslagen.

Een woordvoerder van het bedrijf zei dat de ontslagen direct verband hielden met een vertraging van de omzetgroei van Netflix. “Zoals reeds aangekondigd betekent onze vertragende omzetgroei dat we ook onze kostengroei als bedrijf moeten vertragen. Dus helaas laten we vandaag ongeveer 150 werknemers vertrekken, voornamelijk in de VS”.

Gratis streamen? Het kan! Lees snel verder…

Variety meldt vandaag dat de streamingdienst ook een aantal in ontwikkeling zijnde animatieprojecten heeft stopgezet, waaronder Wings of Fire van uitvoerend producent Ava DuVernay, een voorschoolse serie genaamd Antiracist Baby en With Kind Regards From Kindergarten.

Het moraal van de werknemers is laag sinds Netflix tijdens zijn laatste bijeenkomst met investeerders aangaf dat het van plan is de broekriem aan te halen. Het bedrijf heeft deze maand ook zijn culturele memo bijgewerkt om potentiële werknemers te waarschuwen dat de streamingdiensten “misschien niet de beste plek zijn" voor degenen die niet kunnen werken aan inhoud waar ze het niet mee eens zijn.

“Als medewerkers steunen we het principe dat Netflix een diversiteit aan verhalen biedt, ook al vinden we sommige titels in strijd met onze eigen persoonlijke waarden. Afhankelijk van uw rol, moet u mogelijk werken aan titels die u als schadelijk beschouwt. Als je het moeilijk zou vinden om onze inhoudsbreedte te ondersteunen, is Netflix misschien niet de beste plek voor jou", staat in de cultuurrichtlijnen.

Netflix meldde dat het flink wat abonnees verloor in 2022 tot nu toe, wat men toeschreef aan een toename van het delen van wachtwoorden, meer concurrentie van andere streamingplatforms en het wegvallen van zijn volledige abonneebestand in Rusland.

De streamingdienst onderzoekt het toevoegen van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement (meer hierover lees je hier) en het schrappen van een aantal projecten die in ontwikkeling waren. Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal van 2022 nog eens 2 miljoen abonnees te verliezen.

Ben je nog steeds fan van Netflix of ben je inmiddels al helemaal into HBO Max, Disney+ of Amazon Prime?

Wat je ook wilt streamen, je kijkt al je favoriete films & series het beste op een nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *