Netflix wordt aangeklaagd en jij gaat ervoor betalen… Reageren

Een handvol investeerders van Netflix heeft de streamingdienst dinsdag voor de rechter gesleept wegens misleiding. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety.

Netflix zou investeerders hebben voorgelogen over de resultaten dat het bedrijf heeft geboekt.

In de aanklacht, die dinsdag is aangespannen in de Amerikaanse stad San Francisco valt te lezen dat Netflix de effectenwetten heeft geschonden door 'materieel valse en/of misleidende verklaringen' af te geven en 'te verzuimen wezenlijke negatieve feiten over activiteiten en vooruitzichten van het bedrijf openbaar te maken.'

Concurrentie

Hoewel Netflix sinds 2011 continu de grootste speler op de markt is geweest, boekt de concurrentie steeds meer terreinwinst waardoor de toestroom van Netflix-abonnees de afgelopen tijd flink geslonken is.

Waar Netflix in januari nog 99 miljoen keer werd bezocht was dat in maart, de maand waarin zowel HBO Max als ViaPlay werden uitgerold, nog maar 70 miljoen keer.
“De comfortabele positie van Netflix komt steeds verder onder druk te staan," zo concludeerde het Duitse marktmarktonderzoeksbureau Gfk eerder al op basis van een onderzoek naar de nieuwe Amerikaanse dienst.

Deze opstapeling van problemen heeft ervoor gezorgd dat de dienst inmiddels overweegt om goedkopere abonnementen aan te bieden (hier schreven wij al eerder over, meer hierover lees je hier) zodat Netflix weer in trek raakt bij mensen die wat minder te besteden hebben.

Pssst… €10 korting scoren op een toch al goedkope TV? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Een gang naar de rechtszaal is nooit gratis…

Of en hoeveel Netflix in de buidel zal moeten tasten zal de rechter moeten bepalen.
Eerder werd de dienst ook al aangeklaagd door Russische abonnees omdat het bedrijf zich daar teruggetrokken heeft, maar zijn abonnees aldaar wel door zou laten betalen.

Eerder wisten wij al te melden dat Netflix meer in rekening gaat brengen bij mensen die hun account delen (dit bericht vind je hier), het is dus nu ook niet uitgesloten dat iedereen meer zal gaan moeten betalen om de almaar oplopende kosten te dekken…

Bescherm jezelf tegen alle stijgende kosten en trakteer jezelf vandaag nog op een super voordelige nieuwe Smart TV van TV Outlet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze klanten
beoordelen ons
Goed
5 / 5